Kontakt

Har du ett manus som du tror på och vill visa världen?

Får du nobben av de stora producenterna som bara vill satsa på säkra massmarknadsfilmer? Då ska du definitivt kontakta oss, Rooftop existerar för dig som är kreativ men saknar pengar. Vi tror på idéer som de stora bolagen fnyser åt för att dessa sprudlande fantasier inte anses vara kommersiellt gångbara. Observera att vi inte tar emot oseriösa aktörer. Att vara originell innebär inte att man kan komma till oss med vilken skit som helst. Låt oss ge ett par korta exempel på vad som inte är gångbart hos Rooftop.

rooftop3

Hund som skiter i grannens trädgård
Det här var en ung regissörs drömfilm, han ville skildra frustrationen och ilskan varje gång grannens hund satt sig och sket i hans trädgård. Manuset var minst sagt tunt och den enda plot twist vi kunde se var att hunden satte sig på olika ställen varje gång – filmens klimax var då den lyckades få upp dörren till växthuset och satte sig och sket på mannens vindruvsbuskar medan den flåsade så där förnöjt som hunden i den tecknade pärlan Töntpatrullen. Visst skrattade vi första gången, men när vi såg hur i princip samma scen upprepades om och om igen var det dags att tända brasan och kasta in manuset där. Sådan här skit producerar vi helt enkelt inte.

Uttråkade elever i klassrummet
Att skapa film handlar inte bara om att porträttera verkligheten så realistiskt som möjligt. I detta manus hade författaren försökt ge sig på uppgiften att skildra uttråkade elever i ett klassrum, med en glosögd lärarinna, tre ärtrör och spikar. Visst hade manuset sina roliga stunder, som då klassens minst uttråkade elev lade spikar på lärarinnans stol – något hon inte ens märkte då hon satte sig eftersom hon var så fetarslad. Annars var det kanske inte en så smart idé att skildra uttråkade elever som stirrar in i kameran med blicken hos en efterbliven sankt bernhardshund (Bolivar från Kalle Anka dyker upp på våra näthinnor) – det är precis lika tråkigt för biobesökarna som för eleverna själva.