Tjänster

De tjänster vi på Rooftop framför allt tillhandahåller är finansiering av projekt från olika regissörer.

I dagsläget har vi tyvärr inte kapacitet att finansiera några större filmer, utan det är fortfarande hobbyfilmer med begränsade budgetar som gäller. I framtiden hoppas vi dock kunna växa så pass mycket att vi även klarar av att ta på oss filmer i miljonklassen. När det gäller finansieringen av småfilmer sker processen i tre steg. Du som är manusförfattare är välkommen att presentera ditt manus för oss så bokar vi möte och gör en grundlig genomgång av möjligheterna att filmatisera och hitta en regissör. Tänk på att ha hela manuset färdigt när du kommer till oss så att det inte fattas delar eller att vissa bitar måste ”putsas”. Allting ska vara klappat och klart när det överlämnas till oss för en bedömning. Är du istället själv regissör med ett färdigt manuskript går processen snabbare.

Under mötet kommer vi att gå igenom budget, marknadsföring och distribution – och vi tar självklart emot dina synpunkter.

rooftop2

Det vi bedömer utifrån filmens manus är hur kontroversiellt det är (ju mer, desto bättre), vilken tilltänkt målgrupp filmen kan tänkas ha (samt hur stor denna målgrupp är) och i vilka kanaler vi ska marknadsföra den om vi tackar ja till produktion. När det gäller själva produktionen kommer vi överens om plats att filma på, det vill säga platser som både passar manuset och vår budget (vi lovar, det blir inte garaget). Vill du veta mer om hur du kontaktar oss ska du klicka på ”Kontakt” här på sajten och läsa mer där.